BSO/NSO 4-12 jaar

Naschoolse Ontspanning Velp en Buitenschoolse Ontspanning Arnhem wil Het Elfenbosch de kinderen na school en in de vakanties een ontspannen tijd gegeven. De nadruk ligt op vrije tijd na een intensieve schooldag.

Activiteiten na school
De wereld van het schoolgaande kind breidt zich enorm uit. Op school wordt er steeds meer een beroep gedaan op de verstandelijke ontwikkeling van het kind. Na school geven onze groepsleiders uw kind persoonlijke aandacht en bieden hen een ontspannen en gezellige sfeer en gezamenlijke activiteiten van huiselijke aard, zoals samen drinken en eten. Buiten deze momenten om kunnen de kinderen zelf bepalen waar en hoe ze hun tijd willen verdelen.

NSO Velp
Kinderen hebben een scala aan mogelijkheden om zich te vermaken in de ruimtes die speciaal zijn ingericht naar de behoeftes van uw kind. Op de NSO in Velp zijn verschillende prachtige ruimtes ingericht als lounge-bibliotheek, gameroom, verkleedkamer, multimediaruimte, 8+ groep en een grote buitenspeelplaats. De activiteiten worden spelenderwijs aangeboden, zodat de kinderen letterlijk en figuurlijk de bewegingsruimte krijgen die zij nodig hebben bij het spelen en om zich uit te kunnen leven. De buitenruimte is groot zelfs met een eigen voetbalkooi. Daarnaast houden we dieren als konijnen en kippen.

BSO Arnhem
In het clubhuis van de Scouting St. Christoforus bieden wij opvang aan kinderen van 4-12 jaar. In deze gezonde bosrijke omgeving kunnen kinderen ontspannen na een dag school. Lekker genieten van alles wat er geboden wordt aan natuurlijke activiteiten. Op deze locatie zullen wij buitenactiviteiten aanbieden en tevens wordt de locatie gebruikt als uitvalsbasis om de omgeving te leren ontdekken. Ook binnen worden diverse workshops en activiteiten aangeboden. We beschikken over 3 prachtige ruimtes waar de kinderen naar leeftijd worden ingedeeld. Hiermee creëren wij rust, veiligheid en gezelligheid. Het pand is omheind met een hekwerk waar de kinderen veilig buiten kunnen spelen.

BSO Jacobiberg
Kinderen hebben een scala aan mogelijkheden om zich te vermaken in de ruimtes die speciaal zijn ingericht naar de behoeftes van het kind. Op de eerste etage en in de laagste etages kunnen kinderen zich uitleven in verschillende ruimtes waar je spelletjes kan spelen, lezen, loungen, verkleden, knutselen, dansen en computeren. De laagste etages staat direct in verbinden met hun eigen BSO-buitenterrein. Naast een eigen speelterrein grenst de tuin aan het park Klarenbeek. Er is geen mooiere plek om na een dag binnen zitten op school in de frisse lucht lekker te bewegen in het bos.

Binnen onze Naschoolse/Buitenschoolse Ontspanning staat het welzijn en plezier van het kind voorop. Dit realiseren wij door een uitdagende, prettige omgeving te scheppen waarbinnen het kind zich geborgen kan voelen en fijn kan spelen.

Persoonlijke begeleiding
Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar zijn goed in staat aan te geven hoe zij de tijd bij Het Elfenbosch willen invullen. Het aanbod van activiteiten wordt daarom voor een groot deel door uw kind zelf bepaald. De kinderen gaan hiervoor met elkaar en met de pedagogisch medewerkers in overleg en ontwikkelen samen plannen. Wij hechten veel waarde aan dit proces, omdat de kinderen hierdoor hun sociale vaardigheden verder ontwikkelen. Omgaan met elkaar op basis van respect is hierbij het uitgangspunt.

Scholen
Wij halen uw kinderen persoonlijk op van de volgende scholen:

NSO Velp                                                            

BSO Monnikensteeg Arnhem

BSO Jacobiberg Arnhem